FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Haven som det så ud, op imod huset
EFTER AT VI ER KOMMET I GANG - Haven som det så ud, op imod huset. Dorte elsker tagets og laver hvert år flere tusinde små planter som pryder haven.
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Haven set oppe fra og ned imod vandet
EFTER AT VI ER KOMMET I GANG - Haven set oppe fra og ned imod vandet
EFTER AT VI ER KOMMET I GANG - Når man går ned i haven via denne nye pergola så får man et dejligt syn ned i haven - og så er pergolaen i sig selv også rigtig hyggelig at se på. Jørgen og Dorte har plantet blåregn op af stolperne så det bliver en fest når de bliver så store at de blomster.
EFTER AT VI ER KOMMET I GANG - Pergolaen danner også baggrund når man færdes rundt i haven
"Birgit var rigtig god til at se mulighederne – men også faldgruberne. Hun satte rammerne og mulighederne med plads til vores egne til tider lidt impulsive indfald, og fik også tilføjet et "det her er så grundprincippet I skal holde fast i, og husk så lige at når I sætter sten, så gør man altså sådan for at få det rigtige og rolige synsindtryk."
Mvh Dorte og Jørgen
Designer

EN landbohave

Dorte og Jørgen ønskede sig en lidt mere spændende have end blot den traditionelle “boldbane” med stauder og buske omkring.

En have med mere sammenhæng, og en have hvor der fra de forskellige siddepladser, inde som ude, gerne måtte være noget spændende at se på. Specielt et hjørne i haven drillede. Det var rigtig vigtigt for dem, at udsigten fra huset ikke blev reduceret – snarere tværtimod.

Fra elsket landbohave
Før billeder - taget fra bunden af haven
f-drivhuset-II-compressor
og et billede taget oppe fra huset

Ved vores første samtale gik vi hele haven igennem. Vi talte om former og farver, hvilke aktiviteter der var i haven, samt deres kærlighed til skoven og videre ud.  Dorte og Jørgen ønskede at der var plads til liggestolene der gav udsyn og ro, at de kunne nyde morgenmaden i de tidlige solstrejf, samt at de kunne sidde og nyde aftensolen. Derudover skulle der være plads til lidt planter og grøntsager af forskellig art og Dortes passion med at fremstille planter. De ønskede selv at hygge sig med at gøre de ændringer som der skulle til, så jeg skulle agere konsulent for dem nogle gange om året. 

Dorte og Jørgen besluttede at deres store have foran huset, blev delt i to. En vandrings-og en køkken-have, hvor der allerede var flere hyggelige siddepladser. I vandringshaven gik Jørgen i gang med den store sav og klippesaks og fik tyndet ud og ned i en række planter. En mur blev bygget på en weekend og gav endnu en pragtfuld siddeplads. Stierne og bedene i vandringshaven blev tilpasset den nye haveplan. Store sten blev sat og der blev lagt en sti på tværs, så haven stadig er nem at færdes i. Nu blot med langt flere synsindtryk – mere fokuseret! En pergola, der på fin vis nu indrammer køkkenhaven, når man er på vej derned, blev det også til.

Det handlede i det hele taget om, at skabe mange, men små fokuserede synsindtryk, eller sagt på en anden måde: Det handlede om at skabe rum, således at man kunne gå fra det ene rum til det næste og få et nyt sanseindtryk. “Det var måske specielt her at Birgit var rigtig god til at se mulighederne – men også faldgrubberne. Hun satte rammerne og mulighederne med plads til vores egne til tider lidt impulsive indfald”

Det vil selvfølgelig tage år inden det hele er vokset op og kommet til sin fulde ret, men fundamentet er lagt. Det er tilmed lykkedes at skabe ”bro” til den nu snart hundrede år gamle have. De små buksbom-omkransede stier med de fine hvide sten løber nu igen ned gennem haven og er med til at indkranse høstanemoner, liljer og roser.

Den grove skitse til køkkenhaven er etableret. På nuværende tidspunkt overvejes miljøet omkring sidde-pladserne og evt. et nyt drivhus, men her og nu bliver indsatsen koncentreret om vandrings-haven.

Flere inspirations billeder fra Dorte og Jørgens landbohave

Dorte og Jørgens landbohave

SE FLERE FANTASTISKE HAVER HER

www.dinfantastiskehave.com

Mobil: +45 5336 4285

Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course
download redmi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download