FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig fra terrassen og ud imod indkørslen
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - Et kig fra terrassen og ud imod indkørslen
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig fra legehuset og hen til morgenmads terrassen (Morgenmads terrassen ligger inde for havelågen til venstre)
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - Et kig fra legehuset og hen til morgenmads terrassen (Morgenmads terrassen ligger inde for havelågen til venstre)
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig fra morgenmads terrassen og hen til legehuset
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - Et kig fra morgenmads terrassen og hen til legehuset.
Tusind tak for 1 etape på rejsen til min fantastiske have. Jeg vil nyde at vores eksisterende planter, blot ved at blive placeret på en anden måde og et nyt flot hegn har givet os rum i haven. Og så glæder vi os til foråret når Poul kan slå græs og kører på flise kanten og vi ikke skal gå og klippe kanter.
Elna og Poul. Herlev
Designer

EN PARCELHUS HAVE

Elna og Poul er meget glade for deres have, og nyder at være udenfor når vejret tillader det. 

Elna havde igennem årene haft kontakt til et par havearkitekter, men Elna og Poul synes at det var svært at få omsat deres tanker til hendes og Pouls virkelighed. 

Elna vidste udmærket hvordan hun ville have indrette sin have, “der skulle være rum i haven, vand og sten og planter der kunne bruges til dekorationer og så ville Elna egentlig gerne være selvforsynende med grøntsager, og endelig, så skulle haven være nem at vedligeholde.

IMG_1718 (2)
Elna og Pouls have.

Elna og Poul var rigtig godt tilfredse med det overblik som jeg havde tegnet, beskrevet og vist på billeder – det levede helt op til, hvad de ville med deres have. 

Planen omfattede ændringer i hele haven, så derfor prioriterede Elna og Poul efter mange drøftelser hvad der var mest vigtigt for dem af få gennemført i en fase-1.

De valgte mig til at udfører de dele af opgaverne som de ikke selv fandt sjove og interessante.

IMG_1722
Et kig fra indkørslen og ind i forhaven
indefra for
Kigget fra terrasse imod indkørsel før start
forhave 1
Sådan kom kigget ind til forhaven til at se ud
Elna og Pouls nye haverum
Kigget fra terrasse mod indkørsel, da vi var færdige

Elna og Poul havde for et par år siden etableret en ny hæk samt plantet en del rododendrons som voksede rigtig fint – men beplantningen havde endnu ikke givet dem den privathed, men også rumfornemmelse som de gerne ville have når de sad på deres terrasse eller befandt sig i deres have. 

For at skabe skabe denne rumfornemmelse og give plads for lidt mere privatliv, forslog jeg at vi skulle flytte hækken ud til vejen og  etablere et midlertidigt pileflethegn – på brændte stolper – et hegn som kun skulle holde så længe, at hækken er vokset til. 

Endeligt blev rododendronbedet omplaceret, sådan at man får den fulde fornøjelse af at se på planterne sommer som vinter når Elna og Poul kigger ud inde fra huset, eller når de sidder på deres terrasse og nyder deres fantastiske have. 

Elna og Poul nyder rigtig meget om sommeren at sidde på denne – deres morgenmads terrasse, som de kalder den – og nyde kaffen, avisen og den smukke klatrerose.  Terrassen som de fik etableret for et par år siden, ligger meget praktisk bagved huset og lige rundt hjørnet fra deres bryggersdør.

Også her, ville Elna gerne have lidt mere rum fornemmelse, og så måtte jeg gerne lige stoppe blæsten rundt om hjørnet – de havde ikke ved anlæggelsen af terrassen tænkt på, at rundt hushjørner blæser det i reglen ofte

Mit valg faldt på at etablere et hegn ud fra væggen og beklæde det med lyng, og bruge det samme materiale på hegnet imod naboen. I den anden ende af morgenmadsterrassen satte vi en simpel pergola med rionet mellem stolperne op. Pergola’en skal bruges til to ting. 1) at grenene fra klatrerosen nemt kan sno’s rundt om stokkene, sådan at Elna ikke er nødt til at finde stige og garn frem, for at binde rosen op. 2. når man sidder ved terrasse bordet, da at give et “styret kig” ned igennem denne del af baghaven til et fuglevenligt område der er etableret ud foran deres arbejdsværelse. Endeligt har jeg tilplantet dette haverum med roser, rigtig mange roser med dufte – for Elna og Poul elsker denne blomst.

morgenmad for
Et før kik, fra morgenmads terrassen og ned mod legehuset.
IMG_1736
Et før kik, fra legehuset og ned imod morgenmads terrassen.
morgenmad efter
Et kik efter vi blev færdige , fra morgenmads terrassen og ned mod legehuset.
Elna og Pouls morgenmads terrasse
Et kik efter vi blev færdige, fra legehuset og ned imod morgenmads terrassen.

Lidt flere inspirations billeder af - fase 1-, fra Elna og Pouls have projekt

Elna og Pouls have

SE FLERE FANTASTISKE HAVER HER

www.dinfantastiskehave.com

Mobil: +45 5336 4285

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy free download
download lenevo firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy free download