DIN FANTASTISKE HAVE

Hvordan bliver min have vedligeholdelsesvenlig

Hvordan gør jeg lige?

“Jeg hører ofte, “Vi vil gerne både have en dejlig have, men vi bruger vores fritid på andre ting. Når vi så er hjemme ,så vil vi ikke stå på hovedet i ukrudt“. Og jeg svarer hver gang “ja I kan godt få en dejlig have selvom I ikke ønsker at bruge meget tid på vedligeholdelse. Hvornår vil du gerne nyde din have og til hvad“.  Så kontakt mig gerne, jeg kan tilbyde at udarbejde en haveplan til dig – sådan at du får din have som du gerne vil, eller sekundært så kan jeg tilbyde at udfører specifikke forslag/tiltag i din have.

Det handler mest om hvilke planter/potter der vælges. Og jeg synes også at du skylder dig selv at tage stilling til “nyder du dit uderum, når du er hjemme”? Hvis du altid sejler hele juli måned, så synes jeg at det er synd at din have har sin flotteste tid i juli.  

Rent praktisk er der nogle små fif som du sagtens, selv kan tage i anvendelse:

  • Vælg planter som ikke vokser voldsomt. Vælg planter som er nemme at klippe ned og som stadig ser pæne og hele ud efter at de er klippet.
  • Plant bunddække. Bunddække kan hjælpe dig med at begrænse ukrudt og faktisk også mindske din opgave med at vande i tørre perioder.  
  • Hvis du holder af potter, så køb dem store og gerne rigtig store, for så etablere de et eget mikroklima og skal ikke vandet så tit. Når du planter potterne til så plant både sommerblomster, men også planter som er smukke resten af året.
  • Når en have er nyanlagt og bunddækket ikke dækker helt, så skal der bruges tid på at luge. Brug det første år til at holde det frit, og du kan så nøjes med en gang imellem efterfølgende. (du kan investere i mig, til denne opgave)
  • Det er min oplevelse at hvis man bruger bark som dække, som jo formulder over årene, så skal man til stadig holde på med frisk dækbark for at der ikke kommer ukrudt. Bark formulder.
Man kan selvfølgelig godt gøre det selv, men jeg har maskineriet til:
  • At etablere automatisk vanding af din have. Man kan få små computere som kan vande jf. et skema eller efter jordens fugtighed – det er blot om at få gravet slangerne ned og koblet det til din vandhane. 

Hvordan gør jeg lige?

“Jeg hører ofte, “Vi vil gerne både have en dejlig have, men vi bruger vores sommer på andre ting. Når vi så er hjemme, vil vi ikke stå på hovedet i staude bedet og luge ukrudt“.  Jeg svarer hver gang “ja I kan få en dejlig have selvom I ikke ønsker at bruge meget tid på vedligeholdelse. Hvornår vil du gerne nyde din have og til hvad“. 

Det handler mest om hvilke planter/potter der vælges. Og jeg synes også at du skylder dig selv at tage stilling til “nyder du dit uderum, når du er hjemme”?

Jeg kommer gerne med forslag til hvordan at du får en mere vedligeholdelsesvenlig have, og du kan også selv – se gerne de små fif på min hjemmeside.

Udarbejdelse af en haveplan til dig

Ud fra jeres ønsker, drømme og planer for hvad I vil bruge jeres uderum til, udarbejder jeg en plan, der giver jer overblik og sammenhæng imellem de forskellige elementer.
En plan giver mulighed for dialog

.

Praktisk udførsel af din haveplan

Uanset hvad din haveplan kommer til at indeholder, så effektuere jeg gerne på den. Hvis det ikke allerede er ting som vi ved noget om, så finder jeg folkene som gør – sådan at kvaliteten er i orden.

Udarbejdelse af en haveplan til dig

Ud fra jeres ønsker, drømme og planer for hvad I vil bruge jeres uderum til, udarbejder jeg en plan, der giver jer overblik og sammenhæng imellem de forskellige elementer.
En plan giver mulighed for dialog

.

Effektuering af din haveplan

Uanset hvad din haveplan indeholder så hjælper jeg dig gerne med at få den effektueret.