FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig ud imod havelågen
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - Et kig ud imod den nye havelåge. Nu behøver de ikke være opmærksomme på når skraldemanden kommer for både den og cyklerne er nu placeret udenfor lågen.
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig ind i havekrogens ene side
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - Et kig ind i havekrogens ene side
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig ind i havekrogens anden side
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - - Et kig ind i havekrogens anden side
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig ud i baghaven
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - - Et kig ud i baghaven
FØR VI STARTEDE ARBEJDET - Et kig ud i baghaven til ventre, hen imod havelågen
EFTER ARBEJDETS UDFØRSEL - Et kig ud i baghaven til venstre, hen imod havelågen
"Vi synes begge at det har været en enormt behageligt at være i dialog med Birgit om vores nye haver. Inden vores dialog med hende påbegyndte, havde vi en masse forskellige ideer, men vi havde svært ved at konkretisere vores ideer og fører dem ud i lovet. Birgit holdt altid vores relativ abstrakte ideer og drømme i mente, når hun var kreativ og kom med forslag. Specielt ideerne til belægning rundt om i haven og etablering af lys der nemt smeltede sammen med omgivelser, gjorde at vores have fik meget mere liv.
Vi har siden omlægningen, benyttet begge vores haver meget mere end før, nu hvor de både er mere behagelige at opholde sig i men også mere private.
Vi er især glade for at haverne er meget nem at holde, uden at der er gået på kompromis med udseendet".
Mvh. Laura og Christoffer
Designer

EN RÆKKEHUSHAVE

Laura og Christoffers have var meget typisk for et rækkehus. Det vil sige med et forholdsvis lille areal foran og bagtil. De ønskede at kunne udnytte pladsen mere optimalt, således at der var mere diversitet i haven, samt små områder man kunne opholde sig i. Den skulle yderligere være pæn og nem at vedligeholde – både sommer og vinter, samt gerne med japansk inspiration.

udefra og ind - f
Et kig ind til Laura og Christoffer før vi startede
1917450_1300316149872_7789795_n
Et kig ud i baghaven før vi startede

I første omgang ønskede Laura og Christoffer, at der i forhaven blev etableret et par forskellige siddepladser, hvor aftensolen kunne nydes. Der måtte også gerne være noget rislende vand, der tog noget af lyden fra naboerne. Afslutningsvis ønskede de også at hunden kunne løbe frit i haven og haven gernemåtte være skærmet mere af for stien udenfor havelågen. 

Opbygningen af haven blev derfor at der blev lavet et rum til cykler og skraldespande der sammen med postkassen blev placeret udenfor selve haven men stadig inkorporeret i den nye indhegning.

Der blev etableret flere rum i denne lillebitte forhave.  Havens møbler kan både placeres på den lille træterrasse eller på et afsnit med stenmel. Ind til den lille træterrasse blev der på den ene væg placeret et lille bambus hegn – med stor effekt – som var med til at skabe hyggen i dette hjørne. Til slut blev der placeret et lille granitkar til vand både til fugle som hund. Til højre for hoveddøren blev der placeret en japansk inspirereret vandpost og hjørnet plantet til med Acer, Rododendrons og Piris.  Alle planter blev købt i den størrelse som du skulle bruges, sådan at Laura og Christoffer ikke skulle vente på at haven voksede til. 

1936788_1206118754996_7078175_n
hjorne III - e - II

Efterfølgende havde Laura og Christoffer også en række ønsker til baghaven. Baghaven var direkte sydvendt og indkapslet af en høj hæk og med en udgang til en vej.

Haven her skulle også være nem at vedligeholde, der skulle være en “stor” træterrasse umiddelbart udenfor huset i niveau med stuegulvet hvor de ville have en stor flyde-have-sofa. Også her ville de gerne have lidt japansk inspireret og haven måtte gerne have lidt kompleksitet i sit udseende, men stadig praktisk. 

 

Der blev etableret to siddepladser i haven – både terrassen langs med huset til den store sofa familien havde investeret i, men også et par siddepladser til højre ude i haven hvor man kunne nyde morgenkaffen og morgensolen. Til venstre i haven blev udgangen til vejen bibehold. Både for at have mulighed for at skjule grillen når den ikke blev brugt, men også for at opmagasinere haveaffald på vej til storskrald, blev der etableret et lille pynte hegn  Belægningen i selve haven fik små hvide granit skærver med fiberdug underneden. 

En række stemnings billeder

Laura og Christoffers rækkehushave

SE FLERE FANTASTISKE HAVER HER

www.dinfantastiskehave.com

Mobil: +45 5336 4285

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
udemy paid course free download